Top 5 Đề thi học tập kì 2 tiếng Anh lớp 6 năm học tập 2020-2021 kèm đáp án, bao gồm các đề thi, tất cả kèm theo cả câu trả lời để học sinh ôn tập, rèn luyện kiến thức nhằm đạt tác dụng tốt nhất đến kì thi cuối kì II. Mời những em tham khảo.

Bạn đang xem: Đề thi môn tiếng anh lớp 6 học kì 2


Đề thi học tập kì II giờ Anh lớp 6

2. Đề thi học kì 2 tiếng đồng hồ Anh lớp 6 số 13. Đề thi học kì 2 tiếng Anh lớp 6 số 24. Đề thi học tập kì 2 tiếng Anh lớp 6 số 35. Đề thi học tập kì 2 giờ Anh lớp 6 số 46. Đề thi học tập kì 2 tiếng Anh lớp 6 số 5

1. Ma trận đề thi giờ Anh lớp 6 học kì 2

- thời hạn cho 3 năng lực (Nghe, đọc, viết): 40 phút

- Số điểm đến 3 năng lực (Nghe, đọc, viết): 7.5

- Số điểm cho khả năng nói 2.5 (Giáo viên tổ chức kiểm tra trước hoặc sau bài xích kiểm tra 3 kỹ năng)

A. Objectives:

- to lớn evaluate the students’ target language learnt in Units 7 to lớn 11.

- khổng lồ enable students to lớn get used khổng lồ various forms of exercises through aspects: Reading comprehension; Listening comprehension; Speaking; Writing

- To check up 4 language skills.

B. Language content:

Vocabulary: Topics: Television, Sports & games, Cities of the world, Our houses in the future, Our greener world

Grammar: Conjunctions, Wh-question words, the past simple, imperatives, the present perfect, the modals: will/ might, conditional sentences-type 1, superlatives of long adjectives

Skills: Listening, Speaking, Reading và Writing.

C. Teaching aids: Laptop/ computer, loudspeaker, copies of the test


D. Procedure

Matrix

Tên công ty đề

Nhận biết

Thông hiểu

Vận dụng

Vận dụng cao

LISTENING 1

Topics: Television, Sports và games, Cities of the world, Our houses in the future, Our greener world

Listen và choose the correct answer/ True or false statements/ Listen and match

Listen và choose the correct answer/ True or false statements/ Listen and match

Số câu: 6

Số điểm: 1,5 tỉ lệ thành phần %: 15%

Số câu: 3

Số điểm: 0,75

Số câu: 3

Số điểm: 0,75

LISTENING 2

Topics: Television, Sports & games, Cities of the world, Our houses in the future, Our greener world

Listen and complete/ Answer the questions

Listen & complete/ Answer the questions

Số câu: 4

Số điểm: 1,0 - tỉ trọng %: 10%

Số câu: 2

Số điểm: 0,5

Số câu: 2

Số điểm: 0.5

Speaking

Topics: Television, Sports & games, Cities of the world, Our houses in the future, Our greener world

I. Personal questions

II. Topics:

1. Talk about one of the given topics (individuals/ pairs/ groups)

2. Ask và answer questions about the given topics/ situations (individuals/pairs/ groups)

I. Personal questions

II. Topics:

1. Talk about one of the given topics (individual)

2. Ask and answer questions about the given topics/ situations (individuals/pairs/ groups)

I. Personal questions

II. Topics:

1. Talk about one of the given topics (individual)

2. Ask and answer questions about the given topics/ situations (individuals/pairs/ groups)

Số câu: tương đương 10 câu

Số điểm: 2,5 - tỉ lệ %: 25%

Số câu: tương tự 3 câu

Số điểm: 0,75

Số câu: tương tự 3 câu

Số điểm: 0,75

Số câu: tương đương 4 câu

Số điểm: 1,0

READING 1

Topics: Television, Sports và games, Cities of the world, Our houses in the future, Our greener world

Read the passage and choose the best option/ True or false statements

Read the passage và choose the best option / True or false statements

Read the passage và choose the best option/ True or false statements

Số câu: 5

Số điểm: 1,25- tỉ lệ thành phần %: 12,5%

Số câu: 2

Số điểm: 0,5

Số câu: 2

Số điểm: 0,5

Số câu: 1

Số điểm: 0,25

READING 2

Topics: Television, Sports & games, Cities of the world, Our houses in the future, Our greener world

Read và answer the questions/ Gap fill (cloze/ guided)

Read and answer the questions/ Gap fill (cloze/ guided)

Read & answer the questions/ Gap fill (cloze/ guided)

Số câu: 5

Số điểm:1,25

Số câu: 2

Số điểm: 0,5

Số câu: 2

Số điểm: 0,5

Số câu: 1

Số điểm: 0,25

WRITING 1

Conjunctions, wh-question words, the past simple, imperatives, the present perfect, the modals: will/ might, conditional sentences-type 1, superlatives of long adjectives

Sentence transformation/ Rearrange the words lớn make a complete sentence/ Complete sentences using the given words

Số câu: 4

Số điểm: 1,0 - tỉ lệ thành phần %: 10%

Số câu: 4

Số điểm: 1,0

WRITING 2

Topics: Television, Sports & games, Cities of the world, Our houses in the future, Our greener world

Paragraph writing

Write an email/a letter/a postcard, paragraph of 80-100 words

Số câu: tương đương 6 câu

Số điểm: 1,5 - tỉ lệ %: 15%

Số câu: tương đương 6 câu

Số điểm: 1,5

TỔNG: Số câu: 40

Số điểm: 10

Tỉ lệ %: 100%

Số câu: 12

Số điểm: 3,0

30%

Số câu: 12

Số điểm: 3,0

30%

Số câu: 10

Số điểm: 2,5

25%

Số câu: 6

Số điểm: 1,5

15%


2. Đề thi học tập kì 2 tiếng Anh lớp 6 số 1

I. Choose the word which is pronounced differently from the others. (1m)

1. A. ClothesB. WatchesC. BenchesD. Classes
2. A. ReadB. TeacherC. EatD. Ahead
3. A. PensB. BooksC. RulersD. Erasers
4. A. KiteB. TwiceC. SwimD. Pastimes

II. Choose the best answer: (3ms)

1. I"d like................. Bananas, please!

a. Any

b. Some

c. Many

d. Much

2. Lemonade, táo bị cắn dở juice and................. Are cold drinks.

a. Vegetables

b. Noodles

c. Iced tea

d. Beans

3. She isn"t heavy. She is..................

a. Thin

b. Fat

c. Strong

d. Light

4. Lan................. Aerobic everyday.

a. Does

b. Plays

c. Goes

d. Dances

5.................. Sports vì you play?

a. What"s

b. Who

c. Which

d. How

6. We need a tent to go.................

a. Fishing

b. Swimming

c. Camping

d. Jogging

7. They are going lớn stay................. Their uncle & aunt this summer vacation.

a. In

b. At

c. By

d. With

8. What is your nationality? I am.................

a. Vietnamese

b. Vietnam

c. England

9. There are only two................. In my country.

a. Weather

b. Seasons

c. Citadel

d. Cities

10.................. Do you go lớn school? Every afternoon.

a. How much

b. How often

c. How many

d. How

11. What vày you often do................. It is hot?

a. What

b. Which

c. How

d. When

12. What about.................. Tennis this afternoon?

a. Play

b. Playing

c. Khổng lồ play

d. Plays

III. Supply the correct khung of the verbs: (1m)

1. Mai................. Orange juice at the moment. (drink)

2. I................. Thirsty now. (be)


3. My father is going................. Ha Long Bay. (visit)

4. They................. In the kitchen now. (be)

IV. Read

1. Complete the dialogue with the words from the box: (2ms)

have - want - why - camping - by - travel - bởi - going

Thanh: What are we going lớn (1)................. In the vacation?

Mai: Let"s go (2)..................

Thanh: We don"t (3)................. A tent. What about (4)................. To lớn Hue?

Mai: I don"t(5)................. Khổng lồ go to lớn Hue.

(6)................. Don"t we go lớn Huong pagoda?

Thanh: That"s a good idea.

How are we going lớn (7).................?

Mai: Let"s go (8)................. Minibus.

Thanh: Yes, Good idea.

2. Answer the questions: (1m)

a. What are Mai & Thanh going to vì chưng in the vacation?

........................................................................................

b. How are they going khổng lồ travel?

...................................................................................................

V. Arrange the words into the sentences (2ms)

1. Want/ Tom/ Mary/ and/ glasses/ two/ of/ water.

....................................................................

2. Sister/ my/ going/ is/ to/ live/ country/ the/ in.

.................................................................

3. Going/ dinner/ tonight/ is/ have/ to/ where/ Lan?

....................................................................

4. The/ spring/ in/ what/ weather/ is/ like/ the?

.........................................................................

5. Building/ tallest/ the/ is/ this/ city/ the/ in/ world.

...........................................................................

6. Lan"s house/ smaller/ is/ house/ my/ than.

....................................................................

7. She/ never/ with/ camping/ goes/ her/ friends.

.....................................................................

8. Often/ she/ go/ does/ how/ cinema/ to/ the?

....................................................................


2.1. Đáp án đề thi học kì 2 tiếng đồng hồ Anh lớp 6 số 1

I. Choose the word which is pronounced differently from the others (1 correct = 0.25 x 4 = 1m)

1. A 2. D 3. B 4. C

II. Choose the correct answer: (1 correct = 0.25 x 12 = 3ms)

1. B 2. C 3. D 4. A 5. C 6. C

7. D 8. A 9. B 10. B 11. D 12. B

III. Supply the correct size of verbs: (1 correct = 0.25 x 4 = 1m)

1. Is drinking

2. Am

3. Khổng lồ visit

4. Are

IV. Read

1. Complete the dialouge: (1 correct = 0.25 x 8 = 2ms)

1. Do 2. Camping 3. Have 4. Going 5. Want 6. Why 7. Travel 8. By

2. Answer (1 correct = 0.25 x 4 = 1m)

a They are going lớn Huong pagoda.

b. They are going khổng lồ travel by minibus

V. Arrange the words into the sentences (1 correct = 0.25 x 8 = 2ms)

1. Tom và Mary want two glasses of water.

2. My sister is going to live in the country.

3. Where is Lan going to lớn have dinner tonight?

4. What is the weather like in the spring?

5. This city is the tallest building in the world.

6. My house is smaller than Lan"s house.

7. She never goes camping with her friends.

8. How often does she go khổng lồ the cinema?

3. Đề thi học tập kì 2 giờ Anh lớp 6 số 2

Choose the best answer (A, B, C or D) khổng lồ complete these sentences.

1. Many students …………….. Aerobics khổng lồ keep fit.

A. Have

B. Go

C. Play

D. Do

2. We will have a …………….. Lớn take care of our health.

A. Home robot

B. Doctor robot

C. Teaching robot

D. Worker robot

3. In the future , I will live ………………….because I like swimming.

A. In the mountain

B. On the Moon

C. On the ocean

D. Under the ground

4. My future house will have a hi-tech robot to lớn ……………………..the floors.

A. Clean

B. Cleaning

C. Cleaned

D lớn clean

5. We might have a ……………………. TV so we can watch TV programmes from space.

A. Wire

B. Wireless

C. Wiring

D . Wires

6. Hoa has never ……………………… lớn London .

A. Been

B. Is

C. Was

D. Be

7. If we throw trash on the road, we will_________our environment.

A. Pollution

B. Pollute

C. Polluting

D. To pollute

8. They couldn’t go on a picnic ______________the weather was bad.

A. Because

B. When

C. But

D. Or

Put the verbs in brackets in the correct tense form.

1. School (finish) ......... At 4.30 p.m every day.

2. Listen! ......... They (sing) ......... In the classroom?

3. ......... You often (eat) ......... Lunch in the school canteen?

4. We ( visit ) ………… Ngoc Son Temple many times.

Read, then complete the passage. Use the words provided

farm country morning with does sometimes

Hoa’s family live in the (1)__________ . Her father is a farmer. He grows rice, vegetable, và raises cattle, such as cows, buffalo and pigs. Her mother is a homemaker. She (2)_________ the housework, takes care of the family & (3)__________ helps on the farm. Both her father and mother are busy from (4)__________ till night. In her miễn phí time, Hoa helps her parents with the chores around the house. She loves farm work, too. Life on a (5)_________ is hard and busy, but in return, they enjoys fresh air và the quiet of the country.


Read the passage and then choose the best answer.

A robot cannot think or vị things alone. People use a computer to control it. Today, robots are not very popular because they are too expensive, but they are very useful. They can help us save a lot of time & work. A robot can bởi vì the same work for 24 hours, và yet, it does not complain or get tired. In the US, people use robots to guard some important places. These robots can listen to certain noises và send signals for help if there’s trouble or danger. In Japan, people use robots in factories to build cars. In the future, scientists will design many types of intelligent robots. Their robots will be able to vị many more complicated things. However, some people vì not like robots. They fear that one day robots will be too powerful.

1. Why vị people use a computer to lớn control a robot?

A. Because it can save time và work.

B. Because it cannot think or do things alone.

C. Because it is too expensive.

D. Because it is very useful.

2. Which of the following statements is NOT TRUE according lớn the text?

A. People use computers khổng lồ control robots.

B. Robots cannot bởi the same work for 24 hours.

C. Robots bởi vì not get tired of working.

D. People use robots to lớn guard some important places in the US.

3. The word “it” in the text refers khổng lồ __________.

A. A robot

B. A computer

C. Work

D. The US

4. In Japan, people use robots in factories to __________.

A. Guard important places

B. Do many more complicated things

C. Build cars

D. Listen khổng lồ certain noises

5. Some people fear that one day robots __________.

A. Will be busier than humans

B. Will be able to do complicated things

C. Will have too much power

D. Will make too much noise

Arrange the words lớn make the correct sentences

1. Ocean / the/ my/ on / be/ house/ will/future/.

=>…………………………………………………………………………………………………

2. If/ polluted/ the/ will/ soil/the/plants/ die/is/.

=>…………………………………………………………………………………………………

Rewrite these sentences as directed in the brackets.

1. He was lazy, so he got a bad mark. (Rewrite this sentence with “because”)

=>…………………………………………………………………………………………………

2. It rained hard yesterday. I went lớn school on time. (Combine these sentences with “although”)

=>…………………………………………………………………………………………………

3. We make the air dirty because we use the oto all the time. (Rewrite this sentence with “If”)

=>…………………………………………………………………………………………………

3.1. Đáp án đề thi học kì 2 tiếng Anh lớp 6 số 2

Choose the best answer (A, B, C or D) to complete these sentences.

1.D 2. B 3. C 4. A 5. B 6. A 7. B 8. A

Put the verbs in brackets in the correct tense form.

1. Finishes 2. Are they singing 3. Vày you often eat 4. Have visited

Read, then complete the passage. Use the words provided

1. Country 2. Does 3. Sometimes 4. Morning 5. Farm

Read the passage và then choose the best answer.

1. B 2.B 3. A 4. C 5. C

Arrange the words to lớn make the correct sentences

1. My future house will be on the ocean.

2. If the soil is polluted, the plants will die.

Or The plants will die If the soil is polluted.

Rewrite these sentences as directed in the brackets.

1. He got a bad mark because he was lazy.

Or Because he was lazy, he got a bad mark

2. Although It rained hard yesterday, I went to lớn school on time

Or I went khổng lồ school on time although It rained hard yesterday

3. If we use the car all the time, We’ll make the air dirty


4. Đề thi học kì 2 tiếng Anh lớp 6 số 3

Choose the word that has different pronunciation underlined part

1. A. Thank B.that C. This D. Those

2. A. Languages B. Classes C.becomes D. Teaches

3. A. Arm B. Charm C. Farm D. Warm

4. A.clear B. Dear C. Hear D. Pear

5. A. Window B. Flow C. How D. Know

Circle the letter A, B, C or D as your best choice to lớn complete each sentence

1. My sister is a nurse. She works in the ………

A. Hospital

B. Factory

C. Farm

D. School

2. How much _________do you want?

A. Eggs

B. Tea

C. Oranges

D. Apples

3. How __________ vị you go jogging? - Once a day.

A. Usually

B. Often

C. Never

D. Always

4. There is __________bread on the table.

A. A

B. An

C. Some

D. Two

5. I lượt thích _________ .I have a rope.

A. Skip

B. Skips

C. Skiping

D. Skipping

6. __________________go to da Lat?

A. Let"s

B. Why don’t we

C. What about

D. How about

7. I never go swimming in the winter because I don’t lượt thích _________weather.

A. Hot

B. Warm

C. Cold

D. Cool

8. My mother _________ in the kitchen now.

A.cook

B. Is cooking

C.cooked

D. Cooks

9. I often _________ tennis in the afternoon.

A. Plays

B. Am playing

C.play

D. Played

10. Let’s………… an English song.

A. Singing

B. To sing

C. Sings

D. Sing

Read the following passage and then bởi vì the tasks that follow

South Viet phái nam enjoys a tropical climate, so there are two seasons all year round. They are known as the dry season & the rainy season. It’s very hot in the dry season, but it’s cool in the rainy season. In the dry season, we often go camping và swimming. In the rainy season we don’t often go out. We sometimes go fishing in the morning because it often rains in the afternoon.

Tick True or False.

1. There are two seasons in the south of Viet Nam.

2. It’s very cold in the dry season.

3. In the rainy season, they often go camping và swimming.

4. In the rainy season, it often rains in the afternoon.

Answer the following sentences.

1. How many seasons are there in South Viet Nam?

.............................................................................................................

2. What vì they vị in the dry season?

..............................................................................................................

3. Is it cool in the dry season?

..........................................................................................................

4. Why vị they go fishing in the morning?

..................................................................................................................

Write complete sentences using the suggested words

1. What / expensive car!

...................................................................................................................................................

2. My brother / go / Ho bỏ ra Minh city/ since 2012

...................................................................................................................................................

3. If / you/ work hard, / you/ pass/ the exam.

...................................................................................................................................................

4. In the year 2030, / robots / be able to bởi vì all / housework /us.

…………...................................................................................................................................

5. Although/ I/be/ ill /yesterday/ I /go/school.

………………………………………………………………………………………………………………

4.1. Đáp án đề thi học kì 2 tiếng đồng hồ Anh lớp 6 số 3

Choose the word that has different pronunciation underlined part

1 - A; 2 - C; 3 - D; 4 - D; 5 - C;

Circle the letter A, B, C or D as your best choice khổng lồ complete each sentence

1. A; 2. B; 3. B; 4. C; 5. D

6. B; 7. C; 8. B; 9. C; 10. D

Read the following passage and then vày the tasks that follow

Tick True or False.

1 - T; 2 - F; 3 - F; 4 - T

Answer the following sentences.

1, There are two (seasons in the south of Viet Nam).

2.They often go camping & swimming.

3. No, it isn’t / No, It is hot in the dry season.

4. Because it often rains in the afternoon.

5.She is going lớn visit Ha Long cất cánh this summer vacation.

Write complete sentences using the suggested words

1. What an expensive car!

2. My brother has gone to Ho bỏ ra Minh thành phố since 2012.

3. If you work hard, you will pass the exam.

4. In the year 2030, robots will be able to bởi all the housework for us.

5. Although I was ill yesterday, I went to school.


5. Đề thi học tập kì 2 giờ Anh lớp 6 số 4

Find the word which the underlined part is pronounced differently from the others.

1. A. Full B. Summer C. Sunny D. Sunday

2. A. Hot B. Not C. Come D. On

Give the correct khung of the verbs in brackets.

1 .They (play) __________________ in the yard now.

2. Lan’s brother (listen) __________________ to music every morning.

3. We shouldn’t (throw) __________________ trash on our street.

4. There (be) __________________ some books on the desk.

Choose the letter (A, B, C, or B) as the best answer khổng lồ complete the following sentences.

1. The Mekong River is __________ river in the world

A. Longer B. Long C. Longest D. The longest

2. How _________ vị you watch television? - Every evening.

A. Many B. Often C. Much D. Old

3. It’s very hot. Why __________ go swimming?

A. Don’t we B. Not we C. Let us not D. We don’t

4. What about __________ by bus?

A. We go B. Going C. To lớn go D. Go

5. There are four ___________ in a year: spring, summer, fall and winter.

A. Seasons B. Weathers C. Sports D. Activities

6. What’s the ___________ lượt thích in the fall?

A. Weather B. Seasons C. Sport D. Không lấy phí time

7. Nam is going __________ a new bicycle next week

A. To lớn buying B. Buying C. Buys D. Lớn buy

8. Which language vị you speak? I speak __________

A. England B. Vietnamese C. Language English D. China

9. I usually __________volleyball in my miễn phí time.

A. Bởi B. Make C. Go D. Play

10. We should put a __________ bin in every classroom.

A . Reuse B. Reduce C. Recycling D. Clean

Read the passage và then complete the answers.

Mr. Brown is a farmer. He has some paddy fields and he grows a lot of rice. He also has a small garden. He grows a few vegetables there. He has some animals. He has two cows & seven pigs. He also has a lot of chickens, two dogs and one cat. The cows produce a lot of milk. The dogs keep the house safe. The cat kills a lot of mice on the farm. The chickens produce a lot of eggs. The pigs produce a little pork và bacon. His animals are useful.

1. What does Mr. Brown do?

________________________________________

2. What does he grow in the garden?

________________________________________

3. How many cows does he have?

________________________________________

4. How many dogs does he have?

________________________________________

5. Are his animals useful?

________________________________________

Read the following passage and choose the letter A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase that best fits the blanks.

Mr Hung is _______ (1) engineer. He works in a big factory in tp hcm city. He is tall và strong. He has _______ (2) black hair. Every morning, he gets up _______ (3) half past five. He has some bread & a glass _______ (4) milk for breakfast. _______ (5) favorite food is bread.Then he goes khổng lồ work by bus.

1. A. A B. An C. The D. That

2. A. Tall B. Round C. Short D. Weak

3. A. In B. At C. On D. Of

4. A. To lớn B. With C. Of D. On

5. A. He B. She C. His D. Her

Rewrite the sentences, beginning with the words given.

1. What about taking some photos?

________________________________________

2. Nowhere is more comfortable than my home

________________________________________

Put the words given below in the correct order.

1. I / going / Nha Trang / am / to lớn / visit.

________________________________________

2. Usually / stay / with my grandmother / I.

________________________________________

3. Are / Chairs / There / the living-roomlsome / in.

________________________________________

4. Hoa / What / does / do / in / her / không tính tiền time?

________________________________________

5.1. Đáp án đề thi học kì 2 tiếng Anh lớp 6 số 4

Choose the letter (A, B, C, or B) as the best answer to complete the following sentences.

1 - D; 2 - B; 3 - A; 4 - B; 5 - A; 6 - A; 7 - D; 8 - B; 9 - D; 10 - C;

Find the word which the underlined part is pronounced differently from the others.

1 - A; 2 - C;

Give the correct form of the verbs in brackets.

1 - are playing; 2 - listens; 3 - throw;4 - are;

Read the passage & then complete the answers.

1- He is a farmer.

2 - He grows a few vegetables in the garden.

3- He has two cows.

4 - He has two dogs.

5 - Yes, they are.

Read the following passage & choose the letter A, B, C, or D khổng lồ indicate the correct word or phrase that best fits the blanks.

1 - B; 2 - C; 3 - B; 4 - C; 5 - C;

Rewrite the sentences, beginning with the words given.

1 - Why don’t we take some photos ?

2 - My trang chủ is the most comfortable.

Put the words given below in the correct order.

1 - I am going lớn visit Nha Trang.

2 - I usually stay with my grandmother.

3 - There are some chairs in the living-room.

4 - What does Hoa do in her không tính phí time?

6. Đề thi học tập kì 2 tiếng đồng hồ Anh lớp 6 số 5

Listen & order these words

A. Bread B. Rice C. Noodles D. Meat

Put True (T) for correct sentence & false (F) for incorrect sentence

5. Lan usually has breakfast at home.

6. At school, Lan and her friends always have lunch at eleven o’clock.

7. Lan và her parents often have meat or fish, bread, chicken and vegetables for dinner.

Xem thêm: Sinh Ngày 18 Tháng 12 Là Cung Gì ? Sinh Ngày 18/12 Cung Gì

8. Her family goes out for dinner twice a month.

Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others