Nội dung bài viết:

Đánh Giá bài bác tập so sánh hơn nhấtTóm lược về câu so sánh hơn và so sánh nhấtBài tập đối chiếu hơn so sánh nhất có đáp ánĐáp án bài bác tập so sánh hơn và đối chiếu nhất trong giờ đồng hồ Anh

CNTA xin giới thiệu đến các bạn Bài tập đối chiếu hơn và đối chiếu nhất trong tiếng Anh có đáp án vì chưng CNTA sưu tầm và đăng download nhằm mang đến cho chúng ta nguồn tài liệu hữu ích để ôn tập cải thiện khả năng ngữ pháp giờ Anh của mình, sẵn sàng tốt nhất cho các kì thi quan liêu trọng. Dưới đây mời chúng ta vào xem thêm !

Tóm lược về câu so sánh hơn và đối chiếu nhất

Dưới đó là bài tập đối chiếu hơn và so sánh nhất lớp 6 tiên tiến nhất mời chúng ta tham khảo ạ !

1. Dạng thức đối chiếu của tính từ

a. So sánh hơn (comparatives)

Short adjective + er :

S1 + V(be) + adj_er + than + S2(+be)

More + long adjective :

S1 + V(be) + more + adj + than + S2(+be)

Ex: The math thử nghiệm is easier than I thought.

Bạn đang xem: Bài tập so sánh nhất có đáp án

(Bài kiểm tra toán dễ hơn tôi nghĩ.)


*

Ex: The math chạy thử is more difficult than I thought.

(Bài chất vấn toán khó hơn tôi nghĩ.)

b. So sánh nhất (Superlatives)
The + short adjective + est:

S1 + V(be) + the + adj_est

The most + long adjective:

S1 + V(be) + the + most + adj

Ex: This t-shirt is the cheapest in our store.


(Áo font này là rẻ nhất trong siêu thị của chúng tôi.)

Ex: She lives in the most modern house.

(Cô sinh sống trong ngôi nhà tiến bộ nhất.)

*

2. Dạng thức đối chiếu của trạng từ

a. đối chiếu hơn (Comparatives)
Short adverb + er:

S1 + V + adv_er + than + S2(+do/does/did)

More + long adverb:

S1 + V + more + adv + than + S2(+do/does/did)

Ex: Nhi can drive faster than her brother (does).

(Nhi rất có thể lái xe nhanh hơn anh trai cô.)

Ex: Nhi drives more carefully than her brother (does).

(Nhi lái xe cẩn thận hơn anh trai cô.)

b. So sánh nhất (Superlatives)
The + short adverb + est :

S1 + V + the + adv_est

The most + long adverb :

S1 + V + the most + adv

Ex: I was the earliest to arrive at school.

(Tôi là người đến trường sớm nhất.)

Ex: He drew the graph the most accurately of all of us.

(Ông đã vẽ đồ gia dụng thị đúng mực nhất trong tất cả chúng ta.)

Video bài tập về so sánh hơn và đối chiếu nhất

Bài tập so sánh hơn so sánh nhất gồm đáp án

Bài tập 1: Viết dạng đối chiếu hơn và so sánh nhất của các tính từ với trạng trường đoản cú sau đây

ADJ/ADV So sánh hơn So sánh nhất
1. Big
2. Hot
3. Sweet
4. Few
5. Little
6. Comfortable
7. Important
8. Expensive
9. Good
10. Far

Bài tập 2: Viết lại những câu sau bên dưới dạng so sánh hơn và đối chiếu nhất

1. Today is hotter than yesterday.

➔ Yesterday was __________________________.

2. No one in her team is more beautiful than Salim.

➔ Salim is _______________________________.

3. No house in my city is higher than his house.

➔ His house is ____________________________.

4. Lan is the most intelligent in her class.

➔ No one in her class _______________________.

5. If she reads many science books, she will have much knowledge.

➔ The more__________________________________.

6. If Kien wants lớn pass the exam easily, he will study harder.

➔ The more easily ________________________________.

7. This house is very beautiful. It’s expensive, too.

➔ The more _____________________________.

8. One of the greatest tennis players in the world is BJ.

➔ BJ is _________________________________.

9. No producers in the world is bigger than KW.

➔ KW is _______________________________.

10. Minh is very intelligent but his brother is the most intelligent in his family.

➔ Minh’s brother is ________________________________________.

Bài tập 3: Chọn giải đáp đúng nhất

1. My Japanese class is _______ than his English class.

A. Funny

B. Funnier

C. Funniest

D. The funny

2. This chair is _________ than the other.

A. Comfortable

B. The comfortable

C. More comfortable

D. Most comfortable

3. No one in my group is _______ than Duong.

A. Kinder

B. Kind

C more kind

D. Most kind

4. Hoang visits his parents ________ than she does.

A. Little

B. Least

C. The less

D. Less

5. If Cuong had run ________ , his brother could have caught him.

A. Fast

B. Faster

C. The fastest

D. More faster

Bài tập 4: Tìm với sửa lỗi sai (nếu có) các câu bên dưới đây

1. This is the more wonderful book she has ever read.

2. No mountain in the world is the biggest than Everest.

3. Bill Gate is the richer people in the world.

4. The bed room is biggest than the kitchen one.

5. One of the greater football players in Vietnam is quang Hai.

Bài 5. Điền vào nơi trống dạng đúng của đối chiếu hơn

1. Cats are ………… (intelligent) than rabbits.

2. Lana is…………… (old) than John.

3. Trung quốc is far ………… (large) than the UK.

4. My garden is a lot ………………. (colourful) than this park.

5. Helen is …………… (quiet) than her sister.

6. My Geography class is ……………. (boring) than my Math class.

7. My Class is …………. (big) than yours.

8. The weather this autumn is even ……………… (bad) than last autumn.

9. This box is ……………… (beautiful) than that one.

10. A holiday by the mountains is ……………….(good) than a holiday in the sea.

Bài 6. Chọn giải đáp đúng

1.His illness was ________ than we had thought at first.

A. Much serious

B. More serious

C. Serious

D. Most serious

2. Phái nam is _______ in his class.

A. Taller

B. The most tall

C. The tallest

D. More tall

3. Traveling by plane is _______ than traveling by car.

A. Fast

B. More fast

C. The most fast

D. Faster

4. Actually, today I feel ______ than I did yesterday.

A. The worst

B. Worst

C. Worse

D. Bad

5. Could you speak Vietnamese _______ than, so I can understand what you mean?

A. More clearly

B. Clearly

C. The most clearly

D. The clearest

6. That flight ticket is _________ of all.

A. Expensive

B. The most expensive

C. More expensive

D. The expensive

7. Phong works ________ than most of him friends.

A. A lot more hardly

B. More hardly

C. Many harder

D. Much harder

8. I tried lớn spend ______ money.

A. Little

B. Less

C. The least

D. The less than

9. My friend is much _______ than me.

A. Prettier

B. Pretty

C. The prettiest

D. More prettier

10. My mom speaks Korean ______ I do.

A. Fluently

B. More fluently than

C. More fluently

D. Most fluently

Bài 7. Viết lại những câu này dựa trên những nhắc nhở đã cho mà không thay đổi nghĩa gốc

1. My brother was earning much less in his previous job than he is now.

=> (more) ____________________________________ .

2. Chicken is cheaper than beef.

=> (more) ____________________________________ .

3. Khổng lồ my knowledge, speaking English is easier than listening lớn conversations in English.

=> (harder) ___________________________________ .

4. This is the most delicious lunch she’s even had.

=> (more) ____________________________________ .

5. There is no better doctor in this hospital than Mr.Long.

=> (best) _________________________________ .

6. This is the fastest moving oto I’ve ever driven.

=> (faster) _________________________________ .

7. There isn’t anywhere as old as this castle.

=> (oldest) _______________________________ .

8. Have you got any bigger shirt than that one?

=> (biggest) _____________________________ .

9. I am not taller than anyone in the class.

=> (lowest) ____________________________ .

10. The company’s revenue in May is the highest compared khổng lồ the previous months.

=> (lower) _____________________________ .

Bài 8: cho dạng đúng của tính từ vào ngoặc

1. Your bag is _____________ (easy) than mine.

2. My mother’s advice is _____________ (useful) for me.

3. The summer this year is _____________ (dry) as ever.

4. It is _____________ (difficult) rule of all

5. This pen writes _____________ (good) than my previous one.

6. This athlete is _____________ (strong) than his competitor.

7. This pupil is _____________ (clever) in the class.

8. This is _____________ (old) castle in Britain.

9. Health is _____________ (important) than money.

10. This path is _____________ (narrow) than the parallel one.

11. This actor is _____________ (famous) actor from Spain.

12. Kenyans are _____________ (good) sprinters.

13. Luxurious hotels are _____________ (expensive) than those of economic class.

14. My _____________ (old) sister is afraid of mice.

15. Saturn is _____________ 2nd _____________ (large) planet in our solar system.

16. We have _____________ (much) homework today than we had yesterday.

17. If you need any _____________ (far) information, please contact our assistant.

18. The second part of the film is _____________ (boring) than the first one

19. In childhood my aunt was _____________ (thin), but now she is rather fat.

20. This highway is _____________ (wide) than that highway.

Bài 9. Chia theo câu đối chiếu phù hợp

1. Many people would argue that robots are ………………..… (intelligent) than humans.

2. The price in the countryside is………………..… (cheap) than that in big cities.

3. Canada is far …………………..… (large) than Vietnam.

4. My garden is a lot more colorful……………… (colorful) than this park.

5. My friend is quieter…………..(quiet) than me.

6. Art-related subjects are ……………… (interesting) than science classes.

7. My current apartment is…………… (comfortable) than the one, I rented 2 years ago.

8. The weather this autumn is even ………….. (nice) than last autumn.

9. These products in this grocery are ………….. (natural) than these in the near one.

10. A holiday in the mountains is more memorable……………(memorable) then a holiday in the sea

Bài 10. Cho dạng đúng của từ vào ngoặc

1. Who is the ………….. (tall) person in your family?

2. My mum is the ………….. (good) cook in the world.

3. Saigon is the…………..(big) đô thị in my country.

4. Cutting down trees could be considered to lớn be one of …………..(dangerous) reason leading to lớn pollution.

5. Goods is going to lớn be………….. (expensive) during Tet holiday.

6. Where are the…………..(nice) beaches in your country?

7. I bought the TV with the………….. (reasonable) price ever.

8. Who is …………..(famous) singer in your country?

9. Internet is one of (important)________________inventions that changes humans’ life.

Đáp án bài bác tập đối chiếu hơn và đối chiếu nhất trong giờ Anh

Bài tập 1:

ADJ/ADV So sánh hơn So sánh nhất
1. Big Bigger (tính tự ngắn) The biggest (tính tự ngắn)
2. Hot Hotter (tính từ bỏ ngắn) The hottest (tính tự ngắn)
3. Sweet Sweeter (tính từ ngắn) The sweetest (tính tự ngắn)
4. Few Fewer (tính từ bỏ ngắn) The fewest (tính từ ngắn)
5. Little Less (dạng sệt biệt) The least (dạng sệt biệt)
6. Comfortable More comfortable (tính từ dài) The most comfortable (tính từ bỏ dài)
7. Important More important (tính từ bỏ dài) The most important (tính từ bỏ dài)
8. Expensive More expensive (tính trường đoản cú dài) The most expensive (tính từ dài)
9. Good Better (dạng đặc biệt) The best

(dạng quánh biệt)

10. Far Father/Futher (dạng so sánh đặc biệt) The fathest/The futhest (dạng so sánh đặc biệt)

Bài tập 2:

1. Yesterday wasn’t so as hot as today.

2. Salim is the most beautiful in her team.

3. His house is the highest in my city.

4. No one in her class is more intelligent than Lan.

5. The more science books she reads, the more knowledge she will have.

6. The more easily Kien wants to pass the exam, the harder he will study.

7. The more beautiful this house is, the more expensive it is.

8. BJ is the greatest tennis player in the world.

9. KW is the biggest producer in the world.

10. Minh’s brother is more intelligent than him.

Bài tập 3:

1. My Japanese class is _______ than his English class.

A. Funny

B. Funnier (vì phía sau có than – đối chiếu hơn)

C. Funniest

D. The funny

2. This chair is _________ than the other.

A. Comfortable

B. The comfortable

C. More comfortable (vì phía sau có than – so sánh hơn và comfortable là tính từ dài)

D. Most comfortable

3. No one in my group is _______ than Duong.

A. Kinder (vì đằng sau có than – đối chiếu hơn)

B. Kind

C. More kind

D. Most kind

4. Hoang visits his parents less ________ than she does.

A. Little

B. Least

C. The less

D. Less (vì ẩn dưới có than – so sánh hơn)

5. If Cuong had run________, his brother could have caught him.

A. Fast

B. Faster (theo nghĩa của câu là chạy nhanh hơn)

C. The fastes

D. More faster

Bài tập 4

1. More ➔ most (so sánh nhất)

2. The biggest ➔ bigger (so sánh hơn vì bao gồm than)

3. Richer ➔ richest (so sánh tốt nhất vì có the)

4. Biggest ➔ bigger (so sánh hơn vì gồm than)

5. Greater ➔ greatest (so sánh tốt nhất vì gồm the)

Bài 5. Điền vào địa điểm trống dạng đúng của so sánh hơn

1- more intelligent

2- older

3- larger

4- more colourful

5- quieter

6- more boring

7- bigger

8- worse

9- more beautiful

10- better

Bài 6. Chọn câu trả lời đúng

1 – B; 2 – C; 3 – D; 4 – A; 5 – A;

6 – B; 7 – D; 8 – C; 9 – A; 10 – B;

Bài 7. Viết lại hồ hết câu này dựa vào những gợi nhắc đã cho mà không biến hóa nghĩa gốc

1 – My brother is earning more in his current job than he was (in the past).

2 – Beef is more expensive than chicken.

3 – to lớn my knowledge, listening to lớn conversations in English is harder than speaking English fluently.

4 – She’s never had a more delicious lunch than this one.

5 – Long is the best doctor in this hospital.

6 – I have never driven faster than this one.

7 – This castle is the oldest in the city.

8 – Is this the biggest shirt you’ve/ you have got?

9 – I am the lowest in the class.

10 – The company’s revenue in the previous months is lower than this May.

Bài 8: cho dạng đúng của tính từ vào ngoặc

1. Your bag is ___easier__________ (easy) than mine.

2. My mother’s advice is _____the most useful________ (useful) for me.

3. The summer this year is ____the driest_________ (dry) as ever.

4. It is ____the most difficult_________ (difficult) rule of all

5. This pen writes _____better________ (good) than my previous one.

6. This athlete is _____stronger________ (strong) than his competitor.

7. This pupil is _______the cleverest______ (clever) in the class.

8. This is ____the oldest_________ (old) castle in Britain.

9. Health is ____more important_______ (important) than money.

10. This path is ______narrower_______ (narrow) than the parallel one.

11. This actor is ______the most famous_______ (famous) actor from Spain.

12. Kenyans are _______the best______ (good) sprinters.

13. Luxurious hotels are _______more expensive______ (expensive) than those of economic class.

14. My ____oldest_________ (old) sister is afraid of mice.

15. Saturn is _____the________ 2nd ______largest_______ (large) planet in our solar system.

16. We have ______more_______ (much) homework today than we had yesterday.

17. If you need any ______further_______ (far) information, please liên hệ our assistant.

18. The second part of the film is ______more boring_______ (boring) than the first one

19. In childhood my aunt was _______thinner______ (thin), but now she is rather fat.

20. This highway is ______wider_______ (wide) than that highway.

Bài 9. Phân chia theo câu so sánh phù hợp

1. Many people would argue that robots are ………more intelligent………..… (intelligent) than humans.

2. The price in the countryside is…………cheaper……..… (cheap) than that in big cities.

3. Canada is far …………larger………..… (large) than Vietnam.

4. My garden is a lot more colorful………colorful……… (colorful) than this park.

5. My friend is quieter……more quiet……..(quiet) than me.

6. Art-related subjects are …………more interesting…… (interesting) than science classes.

7. My current apartment is……more comfortable……… (comfortable) than the one, I rented 2 years ago.

8. The weather this autumn is even ……nicer…….. (nice) than last autumn.

9. These products in this grocery are ……more natural…….. (natural) than these in the near one.

10. A holiday in the mountains is more memorable………more memorable……(memorable) then a holiday in the sea.

Bài 10. Mang lại dạng đúng của từ vào ngoặc

1. Who is the ………tallest….. (tall) person in your family?

2. My mum is the ……best…….. (good) cook in the world.

3. Saigon is the……biggest……..(big) thành phố in my country.

4. Cutting down trees could be considered lớn be one of ………the most dangerous…..(dangerous) reason leading to pollution.

5. Goods is going khổng lồ be……more expensive…….. (expensive) during Tet holiday.

6. Where are the………nicest…..(nice) beaches in your country?

7. I bought the TV with the………most reasonable….. (reasonable) price ever.

8. Who is ……the most famous……..(famous) singer in your country?

9. Internet is one of (important)______the most important__________inventions that changes humans’ life.

Xem thêm: Lịch Sử Là Gì ? Tại Sao Chúng Ta Cần Phải Học Lịch Sử ? Lịch Sử Lớp 6 Chương 1: Vì Sao Phải Học Lịch Sử

Mời các bạn tải toàn bộ bài tập và câu trả lời tại: Tổng hợp bài xích tập so sánh hơn và so sánh nhất có đáp án, kế bên ra, cũng đăng tải không hề ít tài liệu học tập khác góp học xuất sắc môn tiếng Anh hơn như: Ngữ pháp tiếng Anh, Luyện nghe tiếng Anh, Luyện viết tiếng Anh….